hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > آذربایجان شرقی| یک بام و دو هوای دستفروشی

آذربایجان شرقی| یک بام و دو هوای دستفروشی

به‌رغم استقبال شهروندان تبریزی از دستفروشان و کالاهایی که به قیمت مناسب‌تر از بازار به فروش می‌رسانند، دستفروشی از مشاغلی است که همواره به‌عنوان یکی از دغدغه‌های مدیران شهری مطرح است.

ساماندهی دستفروشان وظیفه شهرداری نیست

شهردار تبریز در یکی از جلسات شورای شهر، با اشاره به بحث ساماندهی دستفروشان در سطح شهر، گفت: ساماندهی دستفروشان جزو وظایف شهرداری نیست ولی بااین‌حال تلاش می‌کنیم در چنین وضعیت اقتصادی مشکلات دستفروشان را حل کنیم. ایرج شهین باهر ادامه داد: ثبت‌نام دستفروشان آغازشده و بر اساس این ثبت‌نام، تعداد دستفروشان مشخص و فضاهایی برای استقرار آن‌ها در نظر گرفته می‌شود. او با بیان این‌که شهرداری فضایی به‌اندازه و مساحت کافی برای طرح استقرار دستفروشان ندارد، گفت: دراین‌ارتباط ۵۰ مکان شناسایی‌شده که تعداد زیادی از آن‌ها دارای معارض است. شهردار تبریز درباره نحوه تسهیل دسترسی به میادین استقرار دستفروشان، گفت: نزدیکی دستفروشان به بافت‌های مسکونی مدنظر است و شهرداری قصد دارد میدان‌هایی در فضاهای مسکونی ایجاد کند ولی اهالی محلات اجازه‌ برپایی بازارچه‌ دستفروشان را در محلات نمی‌دهند و نوعی پارادوکس در این موضوع وجود دارد. او با بیان این‌که شهرداری به‌طور قانونی موظف به جمع‌آوری دستفروشان از سطح شهر است، گفت: متأسفانه برخی از دستفروشان به میادین مراجعه نمی‌کنند، چراکه تمایل دارند در مکان‌هایی که خود می‌پسندند، بساط فروش را پهن کنند. او در خصوص ساماندهی بازارچه‌ی گجیل، یادآور شد: شهرداری تبریز با هزینه نزدیک به ۹ میلیارد تومان، میدان قدیمی را تملک و دستفروشان را به میدان جدید منتقل کرده است.

دستفروشان تبریز در ۷ نقطه شهر ساماندهی می‌شوند

مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری تبریز هم پیش‌ازاین اعلام کرده است: تلاش داریم با ایجاد بازارهای صبح، عصر و شب در هفت نقطه شهر اقدام به ساماندهی دستفروشان کنیم. ابراهیم محمدی با بیان اینکه در قالب ایجاد چادر و بازار میوه اقدام به ساماندهی میوه‌فروشان شهر تبریز کرده‌ایم، گفت: پیش‌ازاین سازمان قصد داشت در محل بیمارستان خیریه اقدام به ساماندهی دستفروشان تبریز کند. او افزود: در این محل تعداد ۲۰۹ غرفه طراحی‌شده بود که به دلیل عدم استقبال دستفروشان، میوه‌فروشان در این محل مستقر شدند. مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری تبریز در ادامه با اشاره به اینکه ثبت‌نام از دستفروشان در سایت سازمان آغازشده است، اظهار داشت: در این سامانه متقاضیان دستفروشی در سطح شهر تبریز پس از ثبت‌نام احراز هویت شده و سپس اقدام به تعیین محل موردنظر خود برای استقرار می‌کنند. محمدی تأکید کرد: این ساماندهی در قالب صبح، عصر و شب بازار در مناطق مختلف شهر تبریز اجرا می‌شود. او ادامه داد: مناطق مختلف شهر تبریز به‌منظور اجرای این طرح موظف شده‌اند محل مناسب را در اختیار سازمان قرار دهند. مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری تبریز با بیان اینکه نظارت بر اجرای این پروژه را به پیمانکاران مورد تائید واگذار خواهیم کرد، گفت: تلاش داریم در هفت نقطه از شهر تبریز بازارهای هفتگی دایر کرده و اقدام به ساماندهی دستفروشان کنیم.

محمدی با بیان اینکه از مناطق شهرداری خواسته‌شده است تا محل استقرار دستفروشان را شناسایی و به سازمان اعلام کنند، گفت: این محل‌ها پس از اعلام در کمیته تخصصی موردبررسی قرار می‌گیرد تا در صورت امکان در همان محل ساماندهی شوند.

ساماندهی دستفروشان تبریز مناسب نیست

 اما رئیس کمیسیون محیط‌زیست و خدمات شهری شورای تبریز روز گذشته در نشست شورای شهر با تأکید بر ضرورت ساماندهی دستفروشان در این شهر، گفت: این کار در تبریز به نحو احسن انجام‌نشده است. عبداله تقی پور، افزود: برنامه‌هایی که برای ساماندهی دستفروشان در نظر گرفته‌شده بود باید با جدیت پیگیری شده و مشکلات موجود در این زمینه هرچه سریع‌تر رفع شود. او با بیان اینکه از سال ۹۶ قرار شد بازارچه‌های محلی برای ساماندهی‌ مشاغل در مناطق شهرداری ایجاد شود اما هنوز این کار انجام‌نشده است، اظهار داشت: نیاز مردم در انجام پروژه‌ها باید در اولویت قرار گیرد و ایجاد بازارچه‌های محلی از مطالبات عمده‌ آنان است. نایب‌رئیس کمیسیون‌ محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی تبریز نیز در این جلسه با بیان اینکه برخی کارها در شهر به‌راحتی انجام‌شدنی است، گفت: دستفروشان‌ در برف‌ و باران مجبور به کار کردن‌ هستند که باید چاره‌ای برای آن‌ها اندیشید. محرم محمدزاده افزود: دستفروشی در سایر نقاط کشور و دنیا وجود دارد اما سازمان‌یافته‌ و برنامه‌ریزی‌شده است و در تبریز نیز برای ساماندهی‌ دستفروشان‌ باید اقدام کرد. عضو شورای اسلامی تبریز نیز در این جلسه با اشاره به اینکه سال‌هاست در خصوص ساماندهی‌ دستفروشان‌ در تبریز هشدار داده می‌شود اما توجهی‌ نمی‌شود، گفت: برای ساماندهی‌ دستفروشان‌ و احداث بازارچه‌های محلی‌ باید یک خواست جمعی وجود داشته باشد و با همکاری یکدیگر این‌ کار انجام شود. کریم صادق زاده، با بیان اینکه بازارچه‌های محلی‌ اگر احداث شود بسیاری از مشکلات در زمینه دستفروشان‌ از بین می‌رود، افزود: مدیران شهری سایر استان‌ها در ساماندهی‌ دستفروشان‌ بسیار موفق‌ عمل‌ کرده‌اند و در تبریز باوجود ظرفیت‌های موجود این کار به نحو احسن انجام‌نشده است. سعید نیکوخصلت، عضو کمیسیون محیط‌زیست و خدمات شهری تبریز نیز با بیان اینکه فرآیندی‌ تعریف شود تا به قول خود به مردم در زمینه احداث بازارچه‌های‌ محلی عمل کرد، گفت: باید نقشه‌راهی‌ برای احداث بازارچه‌های محلی در کمترین‌ زمان تهیه‌ شود چراکه این کار باوجود ظرفیت‌های موجود در شهرداری کار بسیار سختی نیست.


امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام